Το καλάθι σας είναι άδειο.

Απορίες

Μύθοι & Πραγματικότητα

Πόσο ασφαλής είναι η αυτόνομη κατάδυση;

Μύθος 1ος : Η αυτόνομη κατάδυση είναι επικίνδυνη γιατί παθαίνεις μέθη, νόσο, πνίγεσαι και αν γλιτώσεις απ’ όλα αυτά…. σε τρώει καρχαρίας.

Η Αλήθεια: Στον πίνακα επικινδυνότητας των σπορ η ποδηλασία στην πόλη είναι στη 10η θέση ενώ η αυτόνομη κατάδυση αναψυχής δεν συμπεριλαμβάνεται στα επικίνδυνα σπορ. http://www.kidzworld.com/article/1984-worlds-most-dangerous-sports

sticker375x360Πόσο εύκολο είναι να μάθω κατάδυση;
Μύθος 2ος : Για να μάθεις κατάδυση πρέπει να πιεις δύο μπανιέρες νερό, και να αντέχεις το κρύο, τη ζέστη, το βάρος, τον ποδαρόδρομο, την πείνα, τη δίψα, και…. το ξύλο.

Η Αλήθεια: Η εκπαίδευση γίνεται από επαγγελματίες εκπαιδευτές άντρες και γυναίκες και μαθαίνεις να καταδύεσαι με ασφάλεια εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα διασκεδάζοντας μέσα σε μια μεγάλη παρέα.

Είναι η αυτόνομη κατάδυση ένα χόμπι μόνο για άντρες;
Μύθος 3ος : Για να μάθεις κατάδυση πρέπει όχι απλά να είσαι άντρας, αλλά τέρας δυνάμεως, να έχεις 2 μέτρα ύψος, και να έχεις το κεφάλι ξυρισμένο.

Η Αλήθεια: Το 40% των δυτών παγκοσμίως είναι γυναίκες. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις εκπαιδευτές εκπαιδευτών της PADI και οι δύο είναι γυναίκες.

Είναι νόμιμη η αυτόνομη κατάδυση;
Μύθος 4ος : Η αυτόνομη κατάδυση απαγορεύεται παντού, και οι δύτες καταδιώκονται αλύπητα γιατί είναι παράνομοι, θεωρούνται από τις αρχές αρχαιοκάπηλοι, είναι περιθωριακοί, και βλάπτουν το υποβρύχιο περιβάλλον.

Η Αλήθεια: Ο Νόμος 3409 του 2005, ξεκάθαρα επιτρέπει την κατάδυση παντού στην Ελλάδα εκτός των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων, και με σαφήνεια ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των νόμιμων σχολών εκπαίδευσης αυτοδυτών . Ειδική μνεία γίνεται στο ότι οι αυτοδύτες θεωρούνται θεματοφύλακες της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της διαφύλαξης του υποβρυχίου περιβάλλοντος.

Είναι ένα ακριβό χόμπι η κατάδυση;
Μύθος 5ος : Για να εκπαιδευτώ και να ασχοληθώ με την αυτόνομη κατάδυση θα πρέπει να ξοδέψω μια περιουσία αφού πρέπει να αγοράσω τον εξοπλισμό.

Η Αλήθεια: Το κόστος της ερασιτεχνικής εκπαίδευσης δεν ξεπερνά το κόστος της καθημερινής αγοράς μιας εφημερίδας και ενός καφέ σε διάστημα δύο μηνών. Ο εξοπλισμός της εκπαίδευσης σε κάθε σχολή που σέβεται το όνομα της και το μαθητή, συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα, όπως συμπεριλαμβάνονται και τα βιβλία, τα ημερολόγια καταδύσεων και οι πίνακες.

           padi elearning logo 4c vert trap 300x179                             

 • About
 • Ομαδα
dm-logo-letters

Έχετε απορίες;

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τις καταδύσεις!. Απορίες

 

 

Read More
Myron site   Popy site
Read More

Τα Δεδομένα

 • Διαχρονική Παρουσία +

  20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην καταδυτική αγορά
 • Ανθρώπινο δυναμικό +

  Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι έμπειρο και άρτια καταρτισμένο
 • Εμπειρία +

  Διαθέτουμε την εμπειρία που παρέχουν οι περισσότερες από 5000 ώρες εκπαίδευσης
 • Εκπαίδευση Επαγγελματιών +

  Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 καταξιωμένοι επαγγελματίες δύτες εκπαιδεύτηκαν κοντά μας
 • Υποδομές +

  Διαθέτουμε άριστες υλικοτεχνικές υποδομές
 • 1
Bookmakers bonuses with gbetting.co.uk website.